dimarts, 27 de febrer del 2007

Gràfic: el mapa del sistema polític català i la ubicació dels partits

Durant els propers dies, publicaré alguns gràfics que ens ajudaran a entendre millor la composició i el mapa polític català. Començo avui pel gràfic d'auto-ubicació electoral en l'eix equerra-dreta i en l'eix nacional a Catalunya i la posició dels partits respecte el mateix. [FONT: CIS, Novembre 2006].
En l'eix horitzontal, aquest gràfic ens mostra la auto-ubicació ideològica dels catalans amb dret de vot a les darreres eleccions al Parlament, mentre que a l'eix vertical trobem de l'1 al 10, el seu nivell de nacionalisme català. Els relleus amb 3d es formen a partir dels punts on s'acumulen més ciutadans i per tant, més poblats del gràfic.
L'ubicació dels partits és la mitja de les ubicacions dels enquestats, tant a l'eix esquerra-dreta com a l'eix nacional.
Properament, penjaré el mateix model de gràfic però amb base als resultats de l'enquesta post-electoral corresponent a les eleccions del 2003 per tal de veure'n les diferències; com s'ha comportat i quins han sigut els moviments en el mapa dels partits catalans.