dissabte, 8 de desembre del 2007

El cinturó ferroviari de Reus

El cinturó ferroviari de Reus representa un exemple claríssim de la mala planificació ferroviària de finals del segle XIX (l'època dorada del ferrocarril a Espanya, sota les empreses privades), però també del XX, sota el monopoli ja, de RENFE.

Un traçat que connecta la capital del Baix Camp amb Tarragona (sentit només Tarragona-Barcelona), Móra la Nova i Casp i finalment, La Pobla de Mafumet i Perafort. Resta desmantellada ja, la connexió amb Alcover, la Riba i a través d'aquí, Valls.

Ja des del 2003, el trasllat, reconversió i reestructuració del cinturó ferroviari havia de ser una realitat a la ciutat. El mateix PAM 2003-2007 ho contemplava com una màxima prioritat i així ho refermava el mateix Alcalde, Lluís Miquel Pérez, afegint-hi també, el compromís del govern català al respecte.

Pràcticament 5 anys després, no hi ha ni rastre del projecte de reestructuració de la zona, que no només degrada part del nucli urbà de la ciutat sinó que a més, limita el creixement industrial (especialment pel que fa al polígon agroalimentari) de Reus.

1 comentari:

Antoni ha dit...

Gràcies per l'enllaç.
Una abraçada
Et seguiré