diumenge, 9 de desembre del 2007

Valorar el que tenim a casa

Sovint, allò què ens és proper o que ho veiem sovint no li donem la importància que realment té. Un bon exemple d'això és el complex petroquímic del Camp de Tarragona.

En una extensió de 1.390 hectàrees, s'hi concentra el 44% de la producció plàstica de tot l'Estat, el 15% del PIB de la província, 5.800 llocs de treball directes i 21.000 més d'indirectes i una capacitat de producció de 18.201.250 Tm/any en tota mena de productes químics [FONT: AEQT].

Aquest complex, és el primer (i més modern, particularment en l'àmbit dels hidrocarburs) de tot l'Estat, i se situa entre els 5 primers d'Europa, amb un volum de vendes anual de més de 6.000 MEUR en un sector amb un gran valor afegit (14,6% VAB), i amb una dotzena de productes químics que prenent com a referència l'Estat Espanyol, únicament són produïts al polígon tarragoní.

Tenim per tant al costat de casa el principal clúster químic de l'Estat. De nosaltres depèn de convertir-lo en el polígon petroquímic de referència del Mediterrani, però per a això, cal que sapiguem valorar, apreciar i apostar pel que tenim més a prop.